Close

helmikuu 26, 2018

5 uudenvuodenlupausta ja kuinka autamme sinua toteuttamaan ne

Olympiahuuma on ohi. Samoin ruuhkaisimmat kuukaudet kuntosaleilla kautta maan. Tammi- ja helmikuu ovat tunnetusti aikaa, jonka käytämme tarmokkaasti terveempää elämäntapaa tavoitellen. Listasimme viisi suosittua uudenvuodenlupausta ja keinot, joiden avulla muutat lupaukset uudeksi, pysyväksi elämäntavaksi.

Onko omasi näiden joukossa?

  •  Lupaan liikkua säännöllisesti

Säännöllisellä liikunnalla on todettu olevan enemmän terveyshyötyjä kuin millään muulla toiminnalla. Kaikki kuitenkin tietävät, miten vaikeaa liikkeelle lähteminen toisinaan on. Monen meistä liikuntatottumukset ovat vuoristorataa: välillä liikuttua tulee hurjalla innolla ja sitten iskee väsymys, rasitusvamma tai lorvikatarri. Joku kamppailee jatkuvan aikapulan kanssa, toinen ei ole löytänyt sopivaa lajia, joka jaksaisi motivoida liikkumaan säännöllisesti…

Jos sopiva laji ei ole vielä löytynyt, varaa aikasi veloituksettomaan kuntoilutarveanalyysiin. Kartoitetaan tilanteesi ja etsitään sinulle yhdessä sopiva liikuntamuoto ja tapa liikkua, on se sitten yksin, ryhmässä tai virtuaaliohjatusti. Ryhmäliikuntatunneillemme voit tehdä vakiovuorovarauksen, jolloin sama tunti on sinulle varattu joka viikko. Vakiovuorovaraus auttaa sinua sitoutumaan harjoitteluun – valmiiksi varattu treeni on jo puoliksi tehty! Jos itsenäinen saliharjoittelu ei natsaa, tule kuntosalicircuit-tunnille maanantaisin.

Mikäli aloitit liian kovalla innolla alkuvuodesta ja nyt kiristää ja kolottaa, saat avun hieronnasta tai fasciakäsittelystä. Hyödynnä heti helmikuun kokeiluhinta (hieronta/fasciakäsittely 30 min / 35€) tai varaa aika pidempään möyhennykseen nettiajanvarauksesta.

  • Lupaan keskittyä myös kehonhuoltoon

Skippaatko salilla aina loppuverryttelyn ja säilytät foam rolleria sänkysi alla säännöllisen käytön sijaan?

Suurin osa meistä hyötyy arjessaan enemmän huoltavasta ja palauttavasta harjoittelusta kuin kovatehoisesta treenistä. Monipuolisen kehonhuollon avulla vältetään virheasennot sekä lihasjumit ja hyvin huollettu kroppa pelittää kaikissa tilanteissa.

Ohjatulla kehonhuoltotunnilla kehonhuollosta tulee varmasti huolehdittua. Kehonhuoltotunteja löydät lukujärjestyksestämme päivittäin, testaamalla tunnistat mikä laji sopii sinulle parhaiten. 10x-kortti on paras valinta sinulle, joka haluat lisätä kalenteriisi yhden kehonhuollon viikossa. Onko sinulla reissutyö tai aikatauluhaasteita? Varaa yksityistunti, jolla ammattilainen ohjaa juuri sinulle suunnitellut liikkeet itsenäistä harjoittelua varten. Harjoiteltua tulee kotona varmemmin, kun taustalla on selkeä suunnitelma.

Omatoimista kehonhuoltoa kannattaa toisinaan täydentää myös hieronnalla. Hieronnan voit varata kätevästi netistä ja Element studion asiakkaana saat sen vielä tarjoushintaan. Ammattilaiset ovat apunasi myös vammojen ja vaivojen taklaamisessa: joskus jopa yksi cryo-kylmähoito tai fysioterapiakerta tuo helpotuksen, kun hoidettavaksi tulee ajoissa.

  •  Lupaan opetella jotain uutta

Uuden taidon opettelu virkistää ja pitää aivotkin vireessä. Varaa ryhmäliikuntakalenterista joku tunti, jota et ole vielä kokeillut: miten olisi Spiraalistabilaatio, kinesis, AIR tai hot barre? Hae eväitä niin arkielämään kuin kaikkeen harjoitteluun pilateksen peruskurssilta (12.-26.3. klo 18.30-19.30) tai tule kokeilemaan aikuisbalettia tai congaa Element studion ja Salsastudion yhteisiin kevätkarkeloihin lauantaina 17.3. (tanssi on tutkitusti superhyödyllistä juuri aivoille!)

Kuntosalilla järjestettävät Täsmätreenit pureutuvat aina tietyn osa-aluuen treenaamiseen tehokkaasti ja turvallisesti. Seuraavat Täsmätreenit järjestetään 1.3. ja aiheena on selkätreeni –  tule hakemaan vinkkejä omaan saliohjelmaan tai kokeilemaan josko innostuisit saliharjoittelusta!

  • Lupaan viettää enemmän aikaa ystävien ja perheen kanssa

Mikä olisikaan parempaa kuin yhdessä liikkuminen – samalla kun vietätte aikaa yhdessä, kohennatte myös molempien terveyttä.  Liikuntatreffit ystävän kanssa edistävät myös säännöllistä, liikunnallista elämäntapaa: ei tule yhtä helposti lipsuttua liikunnasta, kun ollaan sovittu yhteisistä treeneistä. Uutuutemme Group training tuo personal trainer-palvelut yhä useamman ulottuville; kun treenaatte porukalla pt:n opastuksessa jaatte kulut, saatte yhteistä aikaa ja tsemppaatte toisianne tuloksiin!

 Voit myös tuoda ystäväsi kokeilemaan omaa lempilajiasi: ensimmäinen tutustumiskerta on aina veloitukseton. Tai osta hänelle saman tien vaikka 5x-kortti! (helmikuun loppuun saakka 5x-kortit Sporttilajeihin tarjoushintaan 29e.) 

  • Lupaan pitää parempaa huolta itsestäni

Tuntuuko, että jatkuvasti väsyttää, paino nousee ja arki vie kaikki mehut? Et ole se ihminen, joka haluaisit olla, tai et itseasiassa ole enää edes varma kuka olet, kunhan vain paahdat eteenpäin, koittaen ehtiä ja muistaa kaiken?

Et ole yksin. Monesti liikunta, fiksu syöminen ja muu itsestä huolehtiminen jää kaiken muun jalkoihin, vaikka niiden avulla jaksaisimme paremmin selviytyä siitä, mitä elämä eteemme heittää. Varaa siis se hieronta-aika. Satsaa jäsenyyteen tai personal trainer-palveluihin, tuloksina ne maksavat itsensä takaisin. Raivaa kalenteria ja tee vakiovuorovaraus ryhmäliikuntatunnille. Hoidata alaselkäkipu tai niska-hartiaseudun jumitukset ajoissa. Panosta kehonhuoltoon, samalla rauhalliset kehonhuoltotunnit tarjoavat myös mielelle tilaisuuden hengähtää.

Olet sen kaiken ansainnut, ja me autamme sinua matkalla kohti haluamaasi muutosta.

Ota meihin yhteyttä, autamme sinut alkuun ja annamme parhaan hinta-arvion sinulle sopivasta palvelusta!