Close

marraskuu 13, 2017

Kokeile Fascia -käsittelyä veloituksetta 16-17.11.!

Tiesitkö, että kehosi kaikki solut kietoutuvat toisiinsa sidekudosverkoston, fascian, välityksellä?! Siksi sanonta ”kaikki vaikuttaa kaikkeen” todellakin pätee, kun kyse on kehosi toiminnasta!

Fascia- eli peitinkalvokäsittely voi parhaillaan ratkoa laaja-alaisiakin kiputiloja!

Fascia eli peitinkalvo on tärkeä osa tuki- ja liikuntaelinten toiminnassa. Se ympäröi lihaksia, jänteitä ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Nämä kalvot voidaan jakaa kolmeen eri tyyppiin: pinnalliseen, syvään ja viskeraaliseen (sisäelimiä ympäröivä) fasciaan. Pinnallinen kalvo on heti ihon alla ja liukuu ihon mukana, kun puolestaan syväkalvo ympäröi lihaksia liukuen pinnallista kalvoa pitkin sekä lihasten välissä toisiaan vasten. Näiden kalvojen liukumisen loppuminen tunnetaan usein lihaskipuina, lihasten toiminnan heikkenemisenä ja nivelten liikkeiden rajoittumisena.

Perinteiseen klassiseen hierontaan verrattuna fascia -käsittely kohdistetaan lihaksen ympärillä olevaan kalvoon, jota manuaalisella käsittelyllä ilman väliainetta (hierontarasvaa) venytetään. Pelkkä pehmytkudoskäsittely ei välttämättä helpota kipua, mikäli fascia kiristää, sillä tiukka kalvo palauttaa lihaksen takaisin virheasentoon, kun siihen ei ole onnistuttu kohdistamaan riittävää venytystä. Fascia -hoidolla venytyksen lisäksi parannetaan erittäin vesipitoisen kudoksen aineenvaihduntaa ja näin tavoitteena on kireiden lihaskalvojen rentouttamisen ja lihasten aktivoinnin lisäksi myös nestekierron tehostaminen. Fasciakäsittelyä voi sis hyödyntää myös turvotuksen hoidossa!

 

Kokeile Fascia Release -hoitoa nyt veloituksetta!

Meillä Element Studiolla toiminnallisessa harjoittelussa niin ohjatuilla tunneilla kuin kuntosalin puolellakin nämä lihaskalvoketjut on otettu jo pitkään huomioon. Nyt fysioterapia- ja hierontapalveluiden myötä tarjolla on osaamista myös fascioiden manuaaliseen käsittelyyn.

Studiomme fysioterapeuteista Maria Kuosmanen tekee veloituksettomia demo -hoitoja tämän viikon torstaina ja perjantaina (16.-17.11.2017). Varaa nyt itsellesi aika 15min VELOITUKSETTOMAAN käsittelyyn joko asiakaspalvelustamme tai nettivarauksesta

Nettivarauksessa valitse Hieronta – Fascia Release Demo ja poimi itsellesi paras aika!

Veloituksettomat ajat tarjolla:

To 16.11. klo:14.00-19.30

Pe 17.11. klo:14.30-16.15

 

Tule ja kokeile! Olipa vaivanasi olkapään kiputila tai säärien ”penikkatauti” – Fascia Release voi tuoda avun!