Liikkeellä olevat tartuntataudit – Jarrutetaan yhdessä tartuntojen leviämistä

Yhdessä hygieniasta, turvaväleistä ja toistemme terveydestä huolehtiminen on tärkeää. Lue, miten meillä Element Studiolla on huolehdittu, että saamme liikkua turvallisesti myös nyt!

Me Element Studiolla seuraamme aktiivisesti virallisia ohjeita ja suosituksia, joiden mukaan pyrimme ennaltaehkäisemään ja jarruttamaan sekä koronavirus covid-19 että muiden liikkeellä olevien infektiotautien etenemistä. Onnistuaksemme pitämään terveystilanteen hyvänä, toivomme jokaiselta studiollamme harjoittelevalta huolellisuutta ja käsihygienian tehostamista.

Element Studion kaikki palvelut ovat käytössäsi aivan normaalisti. Studiomme on jaettu toiminnallisesti erilaisiin osiin ja samanaikaisesti tiloissamme ei liiku suuria joukkoja ihmisiä. Siksi meillä ei ole syytä ylimääräiseen huoleen kokoontumisrajoitusten ja ruuhkien suhteen. Jokaista liikkujaa ohjeistetaan kantamaan oma vastuu yhteisen turvallisuuden ja terveenä pysymisen eteen. Studiolle saapuessa ja täältä poistuessa kädet tulee pestä saippualla. Lisäksi kaikissa liikuntatiloissa on tarjolla myös käsidesiä. Ohjeemme on, että puhdistat harjoittelussasi käyttämäsi välineet erityisesti kohdista, joihin tartut käsilläsi (laitteiden kahvat). Hikipyyhettä on myös hyvä käyttää suojana matoille ja laitteisiin asettuessasi.

Henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä. Toivomme, että sinäkin jäät kotiin parantelemaan, mikäli sairastut flunssan oireisiin. Harjoittelu kannattaa ylipäätäänkin vain terveenä. Silloin treeni tuo toivottuja tuloksia. Sairaana harjoittelu ei siis kehitä kuntoasi ja vain pidentää toipumisaikaa. Jos kuitenkin olet kunnossa, liikunta kannattaa myös nyt. Se parantaa vastustuskykyä ja tekee kaikin puolin hyvää.

Jos voit saapua treeniisi jo valmiiksi liikuntavarusteet päällä, vältyt pukutilojen mahdollisilta ruuhkilta. Tavaransäilytykseen voit hyödyntää vastaanotosta / aulasta tai ryhmäliikuntatilojen yhteydestä löytyviä kaappeja. Asiakaspalvelussa syntyvää jonotusta voit vähentää asioimalla asiakkuuteesi liittyvissä asioissa jo etukäteen kanssamme puhelimitse tai sähköpostitse. Kun olemme voineet valmistella kulkukorttisi tms. jo etukäteen, hoituu kassalla käynti joutuisammin.

Erityisesti nyt korona-aikana panostamme ohjattujen tuntien lajivalikoimassamme kehomenetelmiin, joissa jokainen kuntoilee omalla paikallaan. Lisäksi olemme pienentäneet ryhmäkokoja entisestään (paikkoja vain 7-12), jotta hyvät turvavälit säilyvät myös treenin aikana. Ohjaaja puhdistaa käsiään myös tunnin aikana, mikäli hän korjaa liikkujia manuaalisesti (käy koskemassa). Voit hyvin myös kertoa meille, jos et halua sinua ohjattavan näin. Kaikki harjoitusvälineet puhdistetaan sekä ryhmissä että kuntosalilla tiloista löytyvillä desinfiointiaineilla.

Seuraamme aktiivisesti paikallista koronatilannetta ja reagoimme nopeasti tarpeen mukaan. Tiedotamme mahdollisista muutoksista pääasiassa sähköpostitse, joten omat yhteystiedot kannattaa pitää ajantasalla.

Studiollemme valitut kehonhuoltolajit ja esim. Polte-pienryhmävalmennus ovat muuten sopivia liikuntamuotoja parantamaan hyvinvointia ja vastustuskykyä. Moni harjoitusmuoto parantaa hengitystekniikkaa ja esim. Polte-valmennuksessa huolehdimme turvallisesta ja tehokkaasta harjoitustehosta sykkeenmittauksen avulla. Terveysliikunta kannattaa siis nyt enemmän kuin koskaan!

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut koronavirusepidemian maailmanlaajuiseksi bandemiaksi. Tämä poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa matkustusturvallisuuteen kaikkialla maailmassa, minkä vuoksi ulkoministeriö suosittelee noudattamaan erityistä varovaisuutta kaikkialla. Nyt ei tule tarpeettomasti matkustaa. Jos kuitenkin matkustat, toivomme sinun noudattavat annettua suositusta: Jättäydythän Studiollamme tapahtuvasta kuntoilusta pois kahden viikon ajaksi matkasi päättymisen jälkeen.

Muistutuksena ohjeet käsi- ja yskimishygieniaan:

    • Pesethän kädet huolellisesti sekä tullessa että lähtiessä Studioltamme: Käytä lämmintä vettä ja nestesaippuaa, jota löytyy kaikista vesipisteistämme. Kuivaa kätesi paperilla.
    • Kun käytät alkoholipitoista käsihuuhdetta, ota kerralla määrä, jolla pystyt hieromaan kätesi kauttaaltaan.
    • Aivasta nenäliinaan tai hihan yläosaan, jos nenäliina ei ole saatavilla. Laita nenäliina heti roskiin.
    • Jätetään kätteleminen toistaiseksi väliin ja tervehditään muuten iloisesti!

Kiitos, että huolehdit! Tervetuloa treenaamaan!

Lähteet: www.thl.fi ja www.um.fi – matkustustiedotteet