Milloin fysioterapiaan ja mitä sen jälkeen?

Parhaimmillaan fysioterapiaan kannattaa tulla niin varhaisessa vaiheessa, kuin mahdollista! Tule fysioterapiaan kuitenkin viimeistään silloin, kun et omin voimin ole saanut kehosi kiputiloja korjattua. Fysioterapiaan et välttämättä tarvitse lääkärin lähetettä, mutta jos sinulla sellainen on, ota se ja kelakortti mukaasi saadaksesi Kelan suorakorvauksen maksuusi. Element Studiolla sinun on mahdollista kulkea koko matka kuntoutujasta aina huippuliikkujaksi asti! Studiomme monipuoliset tilat antavat mahdollisuuden aloittaa harjoittelu jo nopeasti esim. leikkauksen tai haastavankin kiputilan selättämisen jälkeen. Halutessasi voit siis jo yksilöterapian aikana ja varsinkin sen jälkeen jatkaa kuntoutumista ja sitten kuntoiluasi studiomme ohjatuissa ryhmissä ja kuntosalilla! Luvallasi siirrämme tietoa tuntisi opettajalle, jolloin hän osaa huomioida tarpeitasi ohjatuissa ryhmissä ja näin onnistut saavuttamaan tavoitteesi.

TUKI- JA LIIKUNTAELIMISTÖN FYSIOTERAPIA

Element Studion erityisosaaminen kehonhallinnan ja -huollon opettamisessa näkyy vahvasti tavassamme toteuttaa fysioterapiaa. Ymmärrämme myös, miten kokonaisvaltaisesti elintavat ja arjen kuormittuminen vaikuttavat myös tuki- ja liikuntaelimistömme kuntoon. Siksi pyrimme aina tukemaan asiakkaan toimintakykyä ja kuntoutumisen resursseja kokonaisvaltaisesti, minkä kautta et vain toivu esim. polvikivusta, vaan löydät voimavaroja hyvinvointisi edistämiseen laajemminkin!

Miten eroon kiputiloista?

Useimmat lihasten ja nivelten kiputilat johtuvat virheellisistä kehon asento- ja liikemalleista. Siis siitä, että käytät kehoasi huonoissa asennoissa. Jotta saavutat pysyviä tuloksia, emme vain hoida vaivojasi vaan opetamme sinua muuttamaan kehosi käyttöä. Opit tunnistamaan sekä korjaamaan liikkumistasi ja näin saat mahdollisuuden osallistua itse aktiivisesti kuntoutumiseesi!

Jotta harjoittelusi fysioterapiakäyntien välissä olisi mahdollisimman vaikuttavaa, tarjoamme henkilökohtaiset harjoitusohjeet kuvina ja videoina käyttöösi Fysiapp -mobiiliaplikaation kautta. Sen avulla voit myös kysyä neuvoa terapeutiltasi ja seurata tavoitteidesi saavuttamista.

Terapiamme perustuu liikkeen analysointiin ja löydöksiin perustuvaan terapeuttiseen harjoiteluun. Tarpeen mukaan hyödynnämme lisäksi sekä manuaalisia käsittelyitä että termisiä hoitoja (huippukylmä, lämpö). Tapauskohtaisesti pyrimme aina valitsemaan mahdollisimman hyödyllisen menetelmän riippuen siitä, missä kudoksessa ongelmat tuntuvat olevan. Voimme siis esimerkiksi mobilisoida niveliä tai hermokudosta, käsitellä lihaskalvoja ja toteuttaa triggerpistehierontaa. Kinesioteippausta hyödynnämme kivun hoidossa ja liikkeen ohjauksessa. Tarpeen mukaan etsimme ratkaisuja kokonaisvaltaisesti levon, ravinnon ja fyysisen harjoittelun keinoin!

Henkilökuntaamme kuuluu sekä fysioterapeutteja että hierojia. Erityisosaamista terapeuteillamme on selkä- ja muihin tules-kipuihin erinomaisesti tehoaviin harjoitusmetodeihin kuten Pilatesja spiraalistabilaatio. Yhteistyökumppaneihimme kuuluu myös lääkäreitä ja funktionaaliseen ravitsemustieteeseen erikoistunut ravintovalmentaja.

LANTIONPOHJAN FYSIOTERAPIA ja äitiysfysioterapia

Lantionpohjan fysioterapia on naisen hyvinvointia edistävää kokonaisvaltaista fysioterapiaa naisen eri elämänvaiheissa. Äitiysfysioterapia on ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Vastaanotolle voit tulla raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.

Lantionpohjan fysioterapia

Nainen, tiedätkö missä kunnossa sisäiset lihaksesi ovat? Lantionpohja on tärkeä lihasryhmä ja se osallistuu mm. virtsan- ja ulosteenpidätykseen, sisäelinten ja alaselän tukeen sekä seksuaalisiin toimintoihin. Lantionpohjan harjoittelu on vaikuttavaa monissa naisen terveyteen liittyvissä sairauksissa tai oireissa. Lisäksi lantionpohja on hyvä huomioida esimerkiksi alaselän kiputiloissa ja keskivartalon harjoitteissa. Lantionpohjan huomiointi auttaa sinua tehostamaan myös pilates-harjoittelua.

Yksilöllinen lantionpohjan arvio tehdään manuaalisin menetelmin ja emättimen kautta biofeedback-laitteella. Laite havainnollistaa graafina lantionpohjan lihastoimintaa, mikä helpottaa hahmottamaan lihasten oikeaoppista aktivointia ja rentouttamista. Lisäksi fysioterapiassa voidaan käyttää tarpeen mukaan manuaalisia tekniikoita (esim. kipupistekäsittelyt, venytykset). Tarvittaessa saat vuokrattua kotilainaan lihasta aktivoivan/rakkolihasta rauhoittavan/ kipua lieventävän sähkölaitteen. Lantionpohjan fysioterapiassa huomioidaan aina myös lantion ja keskivartalon lihasten toiminta.

Lantionpohjan fysioterapiasta saat apua:

 • virtsankarkailuun
 • tihentyneeseen virtsaamistarpeeseen
 • gynekologisten laskeumien oireisiin
 • lantionpohjan kipu- ja jännitystiloihin
 • lantionpohjan tuen huomioimiseen osana muuta harjoittelua

Raskauden aikana

Fysioterapeutti auttaa sinua ja kehoasi voimaan paremmin läpi raskauden ja valmistautumaan aktiivisempaan synnytykseen. Ohjausta ja neuvontaa saat liittyen raskausajan turvalliseen liikuntaan, lantionpohjan harjoitteluun ja kehon valmistamiseen kohti synnytystä. Tarvittaessa voit varata ajan myös lantionpohjaan erikoistuneelle fysioterapeutillemme (Reetta Lähderinne) lantionpohjan arviota varten.

Synnytyksen jälkeen

Monilla raskaudesta palautuminen tapahtuu pikkuhiljaa itsestään, mutta joskus tarvitaan enemmän ohjausta, neuvontaa sekä muunneltuja harjoitteita kehon tasapainon palauttamiseksi. Synnytyksen jälkeen saat äitiysfysioterapiasta palautumista tukevaa ohjausta muun muassa lantionpohjaan ja vatsalihaksiin liittyen. Vastaanotolle voit hakeutua jo heti jälkitarkastuksen jälkeen tai vaikka synnytyksestä olisi kulunut jo vuosia.

Miksi äitiysfysioterapiaan raskauden jälkeen?

 • Keskivartalon hallinta ja hahmotus ovat hukassa
 • Haluat ohjausta ja  neuvontaa synnytyksen jälkeiseen liikunnan aloittamiseen
 • Selkä tuntuu väsyneeltä ja kipeytyy helposti
 • Vatsa pömpöttää ja epäilet mahdollista vatsalihasten erkaumaa
 • Kärsit rintarangan, niskahartiaseudun tai lantionalueen kivuista raskauden jälkeen
 • Kärsit lantionpohjan toimintahäiriöistä

Urheilufysioterapia

Optimaalisesti toimiessaan ihmisen keho pystyy huikeisiin suorituksiin! Kilpaurheilu vaatii urheilijalta kuitenkin äärimmäistä suorituskykyä ja esimerkiksi riittävää notkeutta, voimaa ja vartalonhallintaa sekä kestävyyttä. Urheilufysioterapialla voidaan vaikuttaa näihin kaikkeen, minkä lisäksi fysioterapian keinoin voidaan tehostaa harjoittelusta palautumista ja mahdollisista vammoista toipumista.

Urheilufysioterapia on siis parhaillaan rasitusvammoja ja tapaturmia ennaltaehkäisevää toimintaa, jonka kautta urheilija myös saavuttaa liikkumisen taitoja lajisuorituksen hyödyksi.

Kun urheilija loukkaantuu

Urheiluvamman, ylirasitustilan tai vaikkapa leikkauksen jälkeen fysioterapia on tärkeä osa kuntoutumista.  Mitä tehokkaammin kaikki tarpeelliset tukitoimet otetaan käyttöön, sitä nopeammin ja paremmassa kunnossa urheilija voi palata takaisin lajinsa pariin. Element Studion urheilufysioterapiassa etenemme kahdella eri tasolla: tavoitteena on kokonaisvaltaisesti kehittää fyysisiä kunto-ominaisuuksia sekä spesifisti kohdekuntouttaa vammautunutta aluetta. Lisäksi pyrimme huomioimaan myös muut kuormitustekijät ja olemme henkisesti haastavassa vaiheessa urheilijan tukena.

Manuaaliterapian ja aktiivisten harjoitteiden lisäksi käytämme urheilufysioterapiassamme Cryo -huippukylmähoitoa.

FYSIOTERAPIA

Haluamme auttaa sinua olemaan vahvempi, taipuisampi, terveempi ja pystyvämpi SINÄ! Siksi fysioterapiamme keskittyy kuntoutuksen lisäksi vahvasti myös ongelmien ennaltaehkäisyyn monipuolisesti eri fysioterapian keinoja hyödyntäen. 

Joskus jo yksikin ohjauskäynti fysioterapiassa voi auttaa, toisinaan tarvitaan pidempää yhteistyötä muutosten aikaansaamiseksi.

Voit varata itsellesi ajan nettivarauksestamme tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme: palaute(at)elementstudio.fi tai 050 911 2850. Mikäli sopivan ajan varaaminen on vaikeaa, kysy meiltä neuvoa! Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä:

ALENNUKSET

Kun sinulla on lähete ja voimassa olevan Kela-kortti, saat suorakorvausta (hintasi tippuu, 30 minuutilta 4€, 45minuutilta 6€, 60 minuutilta 8€.) 

KÄVELY- JA ALARAAJA-ANALYYSI (60min)

Kärsit lonkkien, polvien tai jalkaterän ongelmista. Tai haluat kehittää kävelytekniikkaasi, jotta saat kävelylenkkeilystä kehoasi paremmin huoltavan kuntoilumuodon.

FYSIOTERAPIA

 • 60min aika (79€) ensikäynnille, jolloin yhdessä fysioterapeuttisi kanssa selvitätte tilannettasi kokonasivaltaisesti ja asetatte terapialle tavoitteet.
 • Lantionpohjan fysioterapiassa ensikäynnin yhteydessä veloitetaan mittaelektrodin hinta 35€. Mittaelektrodi jää asiakkaalle harjoitusvälineeksi, 
 • 60min aika (79€) sopii silloin, kun tarvitset sekä ohjausta että manuaaliterapiaa ja mahdollisesti muita hoitoja
 • 45min aika (69€) sopii silloin, kun fysioterapia on jo käynnissä
 • 30min aika (49€) sopii silloin, kun hoidatat jotain täsmällistä kehonosaa

RYHTI- JA LIIKKUVUUSKARTOITUS (60MIN)

Jos haluat selvittää nykytilanteesi ja käynnistää kehoasi huoltavan harjoitusohjelman ennaltaehkäistäksesi esim. istumatyöstä johtuvia ongelmia.

ÄITIYSFYSIOTERAPIA (60MIN)

Raskauden aikaisiin tai synnytyksen jälkeisiin tarpeisiin.

PERUUTUKSET

Varauksen voi peruuttaa 24 tuntia ennen varauksen alkamista puhelimitse numerosta 050 911 2850. Myöhemmin perututuista varauksista veloitetaan 50% hoitotoimenpiteen hinnasta ja peruuttamattomista varauksista veloitetaan 100% hoitotoimenpiteet hinnasta.