kurssit

Kursseiltamme saat alkusysäyksen liikkumiseesi tai vauhtia ja uutta intoa harjoitteluusi.

Aina voi oppia uutta – joten tule mukaan!

PIAN ALKAVAT KURSSIT:

Jouluun hiljentymisen harjoitus

20.12. Sunnuntai klo:14.00  15.30

Sunnuntainen hyvän olon hetki sisältää kevyitä harjoituksia, joilla rentoutamme mieltä ja kehoa sekä lisäämme tietoisuuttaa omasta itsestä. Harjoitusten avulla opit rauhoittamaan mieltäsi ja autonomista hermostoa hengityksen avulla. Harjoitusten hyviä vaikutuksia ovat:

  • Stressihormonitaso laskee
  • Lisäät tietoisuutta itsestäsi
  • Parannat keskittymiskykyäsi
  • Helpotat nukahtamistasi

Tehdään yhdessä rentoutusharjoituksia sekä kevyitä kehoa avaavia harjoituksia. Ota mukaan joustavat ja lämpimät vaatteet.

Jouluun hiljentymisen harjoitus on avoin kaikille. Harjoituksen hinta on 25€. Varaa paikkasi tähän tapahtumaan asiakaspalvelustamme: palaute@elementstudio.fi / 050 911 2850

Paikkoja rajoitetusta, tilaisuudessa huomioimme hyvät turvavälit.

Pilateksen peruskurssi
 
17.1.-14.2.2021 sunnuntaisin klo:17.30-18.30
5 x 60min kurssin aikana opit Pilates -metodin perusteet ja saat valmiudet jatkaa harjoittelua lajin viikkotunneilla. Kurssin hinta on 95€.
 
Kuntosaliharjoittelun starttikurssi
 
keskiviikkoisin 13.-27.1.2021 klo:18.15-19.30
Jos haluaisit käynnistää kuntosaliharjoittelun tai olet vasta aloittanut ja kaipaat uusia ideoita sekä varmuutta harjoitteluusi, tämä on kurssi sinulle. Starttikurssin aikana opit kuntosaliharjoittelun perusliikkeet niin laitteilla kuin vapailla painoillakin sekä pääperiaatteet harjoittelun ohjelmoinnista.
Kurssin hinta on 79€ ja se sisältää 3 x 75min ohjauksen sekä kirjallisen harjoitusohjelman.
 
Lisätiedot

Kaikki kurssimme toteutetaan pieninä ryhminä (+/- 10 henkilöä) ja huolehdimme hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä. Tulethan sinä paikalle vain täysin terveenä. Perusteellisemmat kurssiesittelyt löydät alempaa tältä sivulta.

pilateksen peruskurssi

Tämän tarkan kehomenetelmän peruskurssi antaa sinulle valmiudet jatkaa harjoittelua Pilateksen ja Syvävenyttelyn viikkotunneilla. Opit harjoittelusta perusasiat ja opetuskielen, joiden avulla saat jatkoharjoittelusta toivomasi hyödyn irti.

5 x 60min tai 4 x 75min kurssin hinta on 95€.
Seuraava kurssi: 17.1.-14.2. sunnuntaisin klo:17.30-18.30.

Kurssi 2: 28.2.-28.3. sunnuntaisin klo:14.30 - 15.45 (ei opetusta 13.3. talvilomaviikon vuoksi)
Jos aikataulutettu kurssi ei sinulle sovi, tarjoamme mahdollisuuden päästä nopeasti mukaan tunneille yksityisopetuksen kautta! Ota siis yhteyttä

SPS Spiraalistabilaatio peruskurssi

Spiraalistabilaatio eli SPS on harjoitusmuoto, jonka tavoitteena on kehon keskiasennon löytäminen ja ryhdin parantaminen. Erityisen hyviä tuloksia metodi on tuottanut selkäkivun sekä niska-hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. SPS toimii vastapainona ja palauttavana harjoitteluna niin aktiiviliikkujille kuin istumatyötä tekeville. Metodi sopii myös leikkauksen jälkeiseksi tai esimerkiksi vatsalihasten erkaumaa kuntouttavaksi harjoitteluksi. SPS Peruskurssin tavoitteena on lajin perusliikkeiden oppiminen ja menetelmän ansiosta syntyvien asento- ja lihastoiminnan muutosten käynnistyminen. Kurssin jälkeen voit halutessasi jatkaa harjoittelua SPS -viikkotunneilla.

SPS peruskurssi 5 x 60min hinta on 95€. Seuraava kurssi: seuraavaa kurssia ei vielä ole aikataulussamme

air -harjoittelun peruskurssi

AIR-harjoittelu katosta riippuvan silkkiliinan kanssa on rentouttavaa, hauskaa ja tehokasta. Silkin kanssa työskennellessä painovoimaa voidaan hyödyntää ainutlaatuisella tavalla, mikä tuo uusia ulottuvuuksia harjoitteluun. Harjoittelu voi kuitenkin alkuun olla pelottavaa ja olo voi tuntua kömpelöltä uuden välineen kanssa. Peruskurssilla opit turvalliset tekniikat, totutat kehoa silkkiliinan aiheuttamaan paineeseen sekä opit uusia harjoitteita. Tunnit sisältävät vahvistavia, venyttäviä, avaavia sekä rentouttavia harjoituksia. Harjoitteet kehittävät myös tasapainoa ja kehonhallintaa. Aiempaa kokemusta AIR-harjoittelusta et tarvitse. Pienen ryhmäkoon ansiosta harjoitteiden haastavuutta voidaan soveltaa osallistujien mukaan.

5 x 60min kurssin hinta on 95€.

Syvävenyttelyn peruskurssi

Tule mukaan oppimaan itsestäsi uutta!

Syvävenyttely on tarkka kehon- ja mielenhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on palauttaa vartalollemme tarkoitettu luonnollinen liike kehoosi. Opit tunnistamaan kehosi tarpeet ja työskentelemään aktiivisesti niiden puolesta. Syvävenyttelyssä tietoinen hengitys on olennainen osa harjoittelua ja se sekä haastaa että tehostaa harjoitteita. Syvävenyttely sopii kaikille itsestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille ihmisille.

Tällä kurssilla opit menetelmän perusteet sekä kaikki tärkeimmät venytysliikkeet koko keholle.Harjoittelun tueksi saat veloituksetta käyttöösi ohjevideot kaikista kurssilla opeteltavista liikkeistä, jotta voit harjoitella myös omatoimisesti tapaamisten välissä. 4 x 75min kurssin hinta on 95€ ja kurssin opettaja on Riikka Sabat. Seuraavan kurssin aikataulu tulossa pian!

Kuntosaliharjoittelun starttikurssi

Jos haluaisit käynnistää kuntosaliharjoittelun tai olet vasta aloittanut ja kaipaat uusia ideoita sekä varmuutta harjoitteluusi, tämä on kurssi sinulle. Starttikurssin aikana opit kuntosaliharjoittelun perusliikkeet niin laitteilla kuin vapailla painoillakin sekä pääperiaatteet harjoittelun ohjelmoinnista. Kurssilla perehdymme muun muassa seuraaviin asioihin: - ylävartalon työntävät ja vetävät liikkeet, kuten rintalihaslaite ja ylätalja - maastaveto ja jalkakyykky - askelkyykky - hartiarenkaanhallinta liikkeitä suorittaessa - toisto- ja sarjamäärien merkitys harjoittelussa - harjoittelun rytmitys Kurssin hinta on 79€ ja se sisältää 3 x 75min ohjauksen sekä kirjallisen harjoitusohjelman. Kurssin vetäjänä toimii valmentaja ja fysioterapeutti Sami Piironen.

Seuraava kurssi: keskiviikkoisin 13.-27.1.2021 klo:18.15-19.30

kyykky kuntoon

Opi kaikki mitä, sinun tulee tietää kyykyistä!
Voimaharjoittelun kuningasliike kyykystä on niin monta uskomusta ja versiota, kuin on treenaajaakin. Kaikki, mitä netti siitä kertoo, ei kuitenkaan ole totta.

Tällä kurssilla opit kaiken oleellisen kyykyistä ja siitä, miten treenisi pääsee aivan uudelle tasolle! Opit, minkälainen kyykkytekniikka sopii sinun kehosi mittasuhteille, miten muokkaat reisiä ja pakaroita sekä kuinka säästyt polvikivuilta ja paikalleen junnaavalta kehitykseltä. Voit lopettaa turhat kikkailut ja treenaat oikealla tekniikalla, oikeilla vastuksilla ja uskallat enemmän! Kurssilla käydään läpi eri kyykkyjen perustekniikat, variaatiot ja sudenkuopat. Ilmoittaudu mukaan heti, koska ryhmäkoko on pieni. 2 x 75min kurssin hinta on 59€.

Seuraava kurssi: 12.-19.12. lauantaisin klo:11.00-12.15

Hyvästi stressileuka! Purentaongelmien itsehoito ja ennaltaehkäisy

Vaivaavatko mystiset niska-hartiaseudun kivut tai päänsäryt? Narskutteletko tai puretko hampaitasi yhteen? Kärsitkö korvasäryistä? Purennan toimintahäiriöt ovat yleisiä ja ne voivat oireilla päänsärkynä, niska-hartiakipuna tai kasvo- ja korvakipuna. Kiireinen elämä, stressi ja esimerkiksi päätetyöskentelyn huonontama ryhti vaikuttavat osaltaan purentaongelmien syntymiseen. Element studion Hyvästi stressileuka!-kurssilla perehdytään purentaongelmien syntymekanismeihin, niiden vaikutukseen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä mahdollisten ongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon. Kurssin jälkeen tiedät, minkälaisia hoitokeinoja purentaongelmiin on ja mitä voit itse tehdä hoitaaksesi ja välttääksesi purentaelimistön toimintahäiriöitä. Kurssilta saat mukaasi itsehoito-oppaan. Kurssin opettajina toimivat fysioterapeutit Riikka Sabat ja Pipsa Rautsi. Kurssin hinta on 85€.

Syvävenyttelyn Tiivisohjelma

Haluatko oppia täysipainoisen kehonhuollon menetelmän, jonka avulla hengität tehokkaasti, saavutat hyvän lihastasapainon ja virkistyt? Tule mukaan intensiiviseen, kuukauden kestävään syvävenyttely -kurssiin, jonka aikana saavutat mitattavia tuloksia! Kehosi ympärysmitat pienenevät (mikäli toteutat myös omatoimiset harjoitukset), nestekierto tehostuu ja hengityksesi syvenee ja vapautuu. Kurssi sisältää 5 yhteistä harjoituskertaa, kotiohjeet (online) ja harjoitusohjelman. Kurssin hinta on 125€. Tiiviskurssiin voit osallistua, vaikka et olisi opetellut syvävenyttelyn perusteita ja kurssin käytyäsi voit jatkaa harjoittelua lajin viikkotunneilla. Seuraavaa kurssia ei ole nyt ohjelmassa.

mamma-ryhmä

Kehonhuollon ja turvallisen liikunnan starttikurssi synnyttäneille äideille.

Kaipaatko tukea ja ohjausta turvallisen liikkumisen aloittamiseen? Tule mukaan pienryhmään, jossa saat yksilöllistä ja tarpeidesi mukaista ohjausta. Löydä ja tunnista ihana kehosi uudelleen!

Kurssilla opit tunnistamaan mahdollisen vatsan erkauman ja harjoittamaan lantion pohjaa ja ydintukea turvallisesti helpoilla harjoituksilla. Opit kannattelemaan kehosi uudelleen ja tunnistat sekä korjaat mahdolliset virheelliset toimintamallit paremman syvän ydintuen avulla. Tavoitteena on, että opit käyttämään tätä oppia omassa arjessasi ja muussa kuntoilussasi.

Ryhmään voit osallistua yhdessä vauvasi kanssa. Tunnit toteutuvat pienryhmässä ja omassa rauhallisessa tilassa. 5 x 60min kurssin hinta on 95€.

Seuraava ryhmä keskiviikkoisin 21.10.-18.11. klo:13.00-14.00.

Äijien kehonhuoltokurssi

Tämä on vain miehille tarkoitettu ryhmä, jonka tavoitteena on tarkkojen kehomenetelmien avulla parantaa liikkuvuutta ja aktivoida koko kehon lihaskerrokset toimimaan paremmin. Kurssin avulla helpotat kehosi kiputiloja ja parannat liikkumisesi laatua myös muita liikuntaharrastuksia varten. Tämän kurssin avulla siis teet tulevan talven hiihdoista tai ensi kesän golf-kierroksista aikaisempaa nautinnollisempia!

Ryhmässä hyödynnetään pilates- ja spiraalistabilaatio-menetelmiä sekä parannetaan liikkuvuutta erilaisilla dynaamisilla liikkuvuusharjoitteilla. Ryhmän opettajana toimii Element Studion fysioterapeutti ja näiden tarkkojen kehomenetelmien koulutettu ohjaaja. 10 x 60min kurssin hinta on 175€.

Kysy omaa kurssia kaveri- tai työporukalle!

Kehonhuolto- ja hierontakurssi kuntoilijalle

Tiedätkö, miten sinun kannattaisi putkirullata harjoittelusta väsynyttä kroppaasi? Tai tunnistatko ryhtivirheitä aiheuttavat lihaskireytesi? Tule mukaan kurssille, jonka aikana opit tehokkaasti ja turvallisesti käsittelemään kehoasi niin lihaksiston kuin lihaskalvostonkin näkökulmasta. Kehon lihastasapaino ja aineenvaihdunta paranee sekä palaudut harjoittelusta nopeammin, kun teet myös aktiivisesti palauttavia toimenpiteitä kehittävien voima- ja kestävyysharjoitustesi lomassa! Kurssi sisältää 3 x 60min opetusta ja sen hinta on 60€. Kurssin ohjaa urheiluhieroja, fysioterapeutti ja personal trainer Riikka Sabat.

Kinesis- harjoittelun peruskurssi

Kinesis -harjoittelun perusteet -kurssilla opit, kuinka käyttää laitteita ja mitkä asiat toiminnallisessa lihaskuntoharjoittelussa on hyvä muistaa. Ohjaamme kehoasi oikeaan asentoon ja oivallat, kuinka keskivartalon syvät tukilihakset otetaan treeniin mukaan! Saat siis uusia ideoita omaan treeniisi tai sinun on helppo jatkaa harjoittelua lajin ohjatuilla viikkotunneilla (tunneille pääsee mukaan myös ilman kurssin käymistä).

Kinesiksen monimuotoisuus tarjoaa aina uusia haasteita ja harjoitusmahdollisuuksia kaikille kuntoutettavista huippu-urheilijoihin. Tunteja ohjaavat vain koulutetut Kinesis -ohjaajat. Kinesis -harjoittelulla: • Saat uuden elämyksellisen tavan harjoitella • Kehität tasapainoa, notkeutta ja lihaskuntoa • Säästät aikaa, kun harjoitat koko kehoasi yhdellä kertaa • Nautit harjoittelusta miellyttävässä ja rauhoittavassa ympäristössä

pilates workshopit

Pilates workshopit sopivat kaikille lajista kiinnostuneille; workshopissa syvennät osaamistasi ja opit uutta. 1,5 h mittaisen kurssin aikana perehdytään yhteen aihealueeseen kerrallaan, pyrkien vahvistamaan kehotuntemusta ja anatomian tietämystä teoriaa ja käytännön harjoituksia yhdistämällä. Kurssi toimii erinomaisena lisänä säännölliselle pilatesharjoittelulle sekä alkusysäyksenä lajin aloittamista suunnittelevalle. Yhden kurssin hinta on 29€.

Mindfulnessilla Stressin hallintaa

Seuraavaa kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu Kurssilla tutustutaan siihen, mitä mindfulness on ja miten se lisää hyvinvointiamme. Kurssi sisältää käytännön harjoittelua perinteisten mindfulnessharjoitusten ja tietoisen liikkeen muodossa.

Selän Hyvinvoinnin Iltapäivä

Tämä intensiivinen iltapäivä antaa sinulle tietoa oman selkäsi hyvinvoinnista anatomian ja toiminnallisuuden näkökulmista. Kurssin aikana käymme läpi sekä teoriaa että harjoitteita ja kartoitamme henkilökohtaiset haasteet kehonhallinta- ja liikkuvuusmittauksilla. Tavoitteena on, että iltapäivän lopuksi tiedät, mitä juuri sinun selkäsi tarvitsee, jotta se voi mahdollisimman hyvin. Kurssin opettaa Riikka Sabat, joka on fysioterapeutti ja pilatesohjaaja. Kurssin hinta 60€.

Hot Barre!

Hot Barre! on kehonpainoharjoittelua, pilatesta ja jopa baletin liikemateriaalia yhdistelevä lihaskuntotunti. Tunnilla treenataan tehokkaasti alavartalo sekä ylävartalo erilaisia pienvälineitä ja omaa kehoa hyödyntäen. Balettitankoa käytetään tunnilla monipuolisesti niin haastamaan kuin helpottamaan liikkeitä, ja tasapainoa vaativat harjoitteet laittavat koko kropan töihin. Hot Barre! treenataan infrapunalämmössä ja menevän musiikin tahtiin. Tällä kurssilla on hikitakuu! Infrapunalämpö laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle ja avaa tehokkaasti liikeratoja, lämmittäen kehoa ikään kuin sisältä päin. Kolmen kerran kurssilla treenaat yhden barre-tunnin viikoittain. Tunneilla käydään läpi barre-tuntien eri elementtejä: ylävartalon voimaa, pakaran voimaa ja lonkkien aukikiertoa, sekä liikkuvuutta vaativia kylkisarjoja. Kurssin jälkeen barre-harjoittelua voi jatkaa viikkotunneilla tai napata ideoita kotiharjoitteluun- tangon sijasta voi hyvin käyttää vaikka tuolia! Kurssin opettaa Pilatesohjaaja ja tanssinopettaja Katariina Pahkala.

Kaikkien kurssien peruutusehdot:

”Valitettavasti en pääsekään” -peruutus viimeistään 7 vrk ennen kurssin alkua – ei veloitusta ”Anteeksi, mutta nyt ei millään pysty” -peruutus 1-6 vrk ennen kurssia, veloitamme peruutusmaksuna 50 % kurssihinnasta ”Et ikinä usko mitä tapahtui” -peruutus samana päivänä tai jos et lainkaan peru, veloitamme täyden osallistumismaksun. Aikataulutamme kaikkia kursseja myös kiinnostuksen mukaan. Kysy porukallesi tarjous!

Golf

Hyvä perusasento, riittävä liikkuvuus, laadukas painonsiirto ja hyvä voimantuotto keskivartalosta saavat pallosi lentämään pitkälle ensi kesän golfkierroksilla! Tule ja treenaa näitä kaikkia asioita monipuolisilla voima-, liikkuvuus- ja kehonhallintaharjoitteilla Golf247 -kurssilla. Kuuden viikon kurssin lisäksi saat käyttöösi monipuoliset ohjeet kuntosalille ja kotiharjoitteluun. Nyt on aika tehdä pohjatyö kohti ensi kesän kierroksia, tule mukaan! Kurssin hinta 180€. Opettajana fysioterapeutti ja Golf Somatic -ohjaaja Riikka Sabat. Golf247 harjoitteiden tavoitteena on erityisesti: Parantaa liikkuvuutta: rintarangassa, lonkkanivelissä ja olkapäissä Parantaa stabiliteettia eli tukea: lanneselässä, hartiaseudussa (lapatuki) ja polvissa Parantaa hallintaa: selkärangassa, alaraajoissa ja hartiarenkaassa sekä parantaa tasapainoa Parantaa kestävyyskuntoa: sydän- ja verenkiertoelimistössä sekä lihaksistossa