Vahvistu ja notkistu, niin fyysisesti kuin henkisestikin

Jooga on harjoitus, jonka fyysiset harjoitteet sekä huoltavat että voimistavat sinua. Joogan henkinen puoli kirkastaa ja rauhoittaa mieltä tarpeesi mukaan.

Jooga sopii kaikille. Osalle joogaaminen on elämäntapa ja -filosofia, toisille taas treenimuoto, joka tukee muissa urheilulajeissa kehittymistä. Joogassa on se hyvä puoli, että se sopii kaikille ikään, kuntoon ja kokemukseen katsomatta. Jooga voi olla edistynyttä ja vaativaa, jos niin haluat, tai helppoa, jos olet vasta aloittanut joogaamisen. Me huolehdimme, että saat vaihtoehtoja liikkeisiin ja voit valita, kuinka pitkään pysyt asanoissa. Näin saat säädettyä harjoitusta juuri itsellesi sopivaksi.

Varaa paikka tunnille Hinnasto


Näin pääset alkuun

Joogan aloittaminen on helppoa. Tärkeimmät ”varusteet” ovat keho ja mieli, ja ne sinulla jo on! Meiltä löytyy kaikki harjoitteluun tarvittavat välineet. Vesipullo ja pyyhe alustan päälle ovat hyvät mukaan otettavat lisävarusteet. Joogassa et tarvitse kenkiä.

Meillä Element Studiolla voit osallistua joko joogan kursseille ja workshopeihin tai tulla mukaan harjoittelun viikottaiselle tunnille.

Hatha Jooga

Harjoitus koostuu monipuolisista kehoa huoltavista ja voimistavista liikkeistä. Asana-harjoitusten lisäksi tunnilla tehdään mieltä kirkastavia hengitys- ja mindfulnessharjoituksia. Osallistujana voit itse säädellä harjoituksen voimakkuutta valitsemalla itselle sopivat vaihtoehdot liikkeiden suorittamiseen ja pysymällä asanoissa itselle sopivalta tuntuvan ajan. Tunti sopii sekä uusille joogan harrastajille että kokeneemmille joogaajille.

Hatha-Flow Jooga

Hatha-Flow – tunnilla leikitellään virtaavan liikkeen ja staattisten asanoiden välillä. Harjoitus koostuu lämmittävistä ja avaavista alkuliikkeistä ja -asanoista, aurinkotervehdyksistä, voima-asanoista ja -liikkeistä sekä jäähdyttävistä ja rauhoittavista liikkeistä. Tähän harjoitukseen voi tulla mukaan niin kokeneet joogit, kuin vasta-alkajatkin. Asanoille ja liikkeille löytyy aina variaatioita ja lisää voi varioida itse.

Yin Jooga

Tämä rauhallinen harjoitus kutsuu pysähtymään ja kääntymään sisäänpäin. Yinjoogasta puhutaankin joogan pysähtyneenä harjoituksena. Yin jooga tähtää kehon rentoutumiseen ja sidekudosten paineistukseen. Yinjoogan taustalla vaikuttaa taolainen maailmankuva ja kiinalainen lääketiede energiaoppineen. Tämä harjoitus on sinulle, kuka kaipaat pysähtymistä ja avaavissa asanoissa pitkään nautiskelua.

Joogan termistöä

Asanat

Joogan fyysiset asennot

Vinyasa

Siirtymä asanasta toiseen

Pranayama

Hengitysharjoitus, joka antaa koko keholle energiaa ja elinvoimaa.

Savasana

Rentoutumisharjoitus, jossa maataan selällään jalat levällään, kämmenet ylöspäin ja silmät suljettuina. Joogatunti päätetään usein savasanaan.

Namaste

Tapa tervehtiä tai kiittää, jossa kämmenet laitetaan yhteen sydämen edessä, katse käännetään käsiin ja silmät suljetaan. Namastella kunnioitetaan Jumalaa jokaisessa ihmisessä. Käytetään usein joogatunnin lopuksi harjoituksesta kiittämiseen.