PILATES

Liike on lääke.

PILATES

Element Studion Pilates -harjoittelu perustuu lajin kehittäjän Joseph Pilateksen luomaan harjoitusmenetelmään, jonka klassista liikerepertuaaria sovellamme nykyaikaisen anatomian tuntemuksen mukaisesti. Lajissa yhdistyvät tarkka kehonhallinta, liikkuvuus- ja voimaharjoittelu sekä laadukas hengittäminen ja keskittyminen. Pilates on laji, jota teet itseäsi varten ja kehoasi kuunnellen. Kaikki pilatesliikkeet tähtäävät lopulta siihen, että meidän olisi vaivatonta elää, hengittää, istua, seistä, kävellä, juosta tai vaikkapa pelata. Luonnollisesti vaivattomuus ja kivuttomuus vaikuttavat positiivisesti myös mieleen ja ajatteluun. Kun keho voi hyvin, mielikin voi hyvin. Pilatesharjoittelun ytimessä on keskivartalon vahvistaminen ja lihasten oikeaoppisen käytön harjoittaminen. Vatsan, selän, lantion ja rintakehän alueen lihashallinnan myötä lajista hyötyvät kaikki kuntoutujista urheilijoihin. Element Studion Pilates-tunteja ohjaavat fysioterapeutit ja lajin laadukkaan ohjaajakoulutuksen käyneet opettajat. Tunnit toteutetaan pienryhmissä, jotta ohjaajalla on riittävästi aikaa tukea jokaista oppilastaan kohti terveempää, liikkuvampaa ja voimakkaampaa kehoa. Mukaan tunneille pääsee joko Pilateksen peruskurssin tai yksityisopetuksen kautta. Lajin harjoittelua voi myös jatkaa yksityisopetuksessa. Element Studion Pilates -tunneilla hyödynnetään monipuolisesti pienvälineitä. Tunnille tullessasi et tarvitse mukaasi muuta kuin joustavat vaatteet ja vesipullon. Suosittelemme säännöllistä harjoittelua 1-3 kertaa viikossa tavoitteidesi saavuttamiseksi.

MITEN ALOITTAA?

Pilates Peruskurssi

Tällä Pilates -metodin perusteiden oppimiseen tähtäävällä kurssilla löydät kehosi oikeaoppisen perusasennon sekä tuntuman keskivartalosi lihastukeen. Kurssin käytyäsi osaat Pilateksen ”opetuskielen”, tärkeimmät termit, joiden avulla saat lajin viikkotunnilla opetuksesta parhaan mahdollisen hyödyn irti. Seuraava kurssi toteutuu: 2.-23.11. maanantaisin klo:18.45 - 20.00. 4 x 75min kurssin hinta 95€.

Pilateksen perusteet yksityisopetuksessa

Pilateksen perusteet yksityisopetuksessa on sinun valintasi, jos aikataulutetut kurssit eivät kalenteriisi sovi tai haluat henkilökohtaisempaa ohjausta esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi. Paketti (120€) sisältää kaksi ohjauskertaa yht. 1,5h ja kaksi lukujärjestyksestä valitsemaasi pilateksen viikkotuntia.

ALOITUSETU UUSIIN HARJOITUSKORTTEIHIN!

Tule mukaan Pilateksen peruskurssille. Jatkaessasi harjoittelua kurssin jälkeen, tarjoamme kaksi (2) veloituksetonta käyntiä uuteen 10x harjoituskorttiin. Etusi arvo on 35€ ja se on voimassa viikon ajan peruskurssin päättymisen jälkeen.

TUNTIKUVAUKSET

Pilates

Pilates on perustason tunti, joka sopii sekä suoraan peruskurssin jälkeen viikkotunneille siirtyville että jo jonkin verran lajia harrastaneille. Tunnilla keskitytään Pilates -harjoittelun periaatteiden avulla kehonhallinnan ja keskivartalon voiman parantamiseen. Ohjaaja varioi harjoitusten haastavuutta ryhmän osallistujat huomioiden. Tällä tunnilla vahvistut ja vapautat kehosi luonnolliseen liikkeeseen.

Selkäryhmä (Pilates)

Selkäryhmä on pilatestunti, jossa harjoittelu painottuu selän ongelma-alueisiin sekä selän jatkokuntoutukseen esim. fysioterapiajakson jälkeen. Tunti etenee perustason harjoitusta hitaammin ja liikkeet tehdään selän ja lantion hallintaan erityistä huomiota kiinnittäen. Tunnilla myös avataan selkäongelmiin liittyvien lihasten kireyksiä erillisten venytysten avulla. Huom. tuntia ei ole tällä hetkellä lukujärjestyksessä. Selän kuntoutukseen suosittelemme SPS-tunteja sekä pilatesharjoittelun aloittamista yksityisopetuksessa ennen viikkotunneille siirtymistä.

Lämpöpilates

Tällä perustason tunnilla Pilatesta harjoitellaan +45 -asteisen infrapunan lämmössä huonelämpötilan noustessa 30-35 asteeseen. Infrapunalämmön vaikutuksesta harjoitus on fyysisempi ja kehosi liikkuvuus paranee tunnilla tehokkaasti. Notkeuden lisääntymisen ansiosta pystyt viemään liikkeitä pidemmälle ja sitä kautta vahvistut erityisesti liikeratojesi ääriosissa. Valmistaudu tuntiin huolehtimalla jo päivän aikana riittävästä veden juonnista nestehukan välttämiseksi.