SPS - SPIRAALISTABILAATIO

Spiraalistabilaatio-tunnit ovat liikehallintaharjoittelua niin selkäkivusta kuntoutuvalle kuin aktiiviurheilijalle

kenelle sps sopii?

Spiraalistabilaatio eli SPS on harjoitusmuoto, jonka tavoitteena on kehon keskiasennon löytäminen ja ryhdin parantaminen. Erityisen hyviä tuloksia metodi on tuottanut selkäkivun sekä niska-hartiaseudun vaivojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. SPS toimii vastapainona ja palauttavana harjoitteluna niin aktiiviliikkujille kuin istumatyötä tekeville. Metodi sopii myös leikkauksen jälkeiseksi tai esimerkiksi vatsalihasten erkaumaa kuntouttavaksi harjoitteluksi.

Mistä on kyse?

Metodin perustana on kehon spiraalimaisten lihasketjujen aktivoiminen. Samalla puretaan mm. selän pitkien ojentajalihasten jännitys- ja yliaktiivisuustilaa, jolloin tilaa vapautuu selkänikamien väliin ja välilevyihin kohdistuva paine vähenee. SPS-tunnilla tehdään harjoitteita menetelmää varten kehitetyillä vastuskuminauhoilla. Kuminauhojen avulla pakaran sekä syvien vatsalihasten aktivointi ja lapatuen hahmottaminen helpottuu. Harjoitteet keskittyvät kehon puolierojen tasapainottamiseen sekä lihasketjujen vastavuoroiseen aktivointiin ja rentouttamiseen. Harjoitteiden myötä keho vapautuu liikkumaan optimaalisella tavalla, helposti ja vaivattomasti.

Aloita harjoittelu

SPS:n perustunnille voit tulla mukaan milloin vain. Tunnilla tehtävät harjoitteet ovat tarkkuutta vaativia, mutta toisaalta myös yksinkertaisia ja helposti omaksuttavia. Tunnin tempo on rauhallinen ja harjoittelu on intensiivistä ja tehokasta. Parhaat tulokset syntyvät säännöllisen harjoittelun myötä!

Haluatko kokeilla SPS -metodia muiden alkeita opettelevien kanssa? Tule mukaan SPS Starttiin 2.-9.9. keskiviikkoisin klo:18.45-20 2 x 75min (45€) Workshopissa opit metodin perusteet.